NYHETER OCH PRESS 


Bandsläpp - Daniel Norgren


Vackert, vackrare, vackrast. Vår sista artist är Daniel Norgren.Daniel Norgren är älskad för sin musik över hela världen och turnerar emellanåt i Europa och USA. Vi är så glada att han kommer och spelar!

Bandsläpp - Tomma Intet! 


TOMMA INTET är ett kollektiv med ett odefinierat antal medlemmar som växte fram på Sveriges västkust under vintern 2016.
Ur askan av tidigare projekt och med en önskan om att utvecklas till någonting mer flytande och obundet, svävar musiken någonstans mellan 60-talets drömpop och 80-talets new wave.

Fram till idag har bandet genomfört utsålda spelningar tillsammans med grupper som Hurula och Mattias Alkberg,

spelat live i​ ​Sveriges Radio ​ och blivit upplockade av två av Sveriges mest intressanta labels Lövely Records/Gaphals - vilka 2018 släppte debutskivan ’...And the Fallen Universe’

- samt göteborgska labeln Welfare Records, vilka gav ut uppföljaren ’DABDA’ under hösten 2020.

Bandet har sedan tidigare också släppt två sjutumssinglar (There is a star in every grain b/w Sirens samt Through the circle of a rope b/w 1968).

Den 28e April 2023 släpps TOMMA INTETS ny skiva Ultradreams via Welfare Records.

Bandsläpp - Orkan! 


Ett av de mest spännande och starkast lysande namnen inom den svenska rockscenen just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar.

Svåra och högaktuella teman dissekeras i lyriken i tydlig punkanda, och det unika soundet kan beskrivas som en kombination av 60-talssoulens känslosamma ärlighet och det efterföljande årtiondets riffbaserade rockera, från Amerikas vilda västern rakt in i nutiden. Orkans koncept är

tveklöst inspirerat av 70-talets svenska politiska proggrörelse, men bandet är knappast något nostalgiprojekt. Medan den ena foten vilar i arvet från proggen står den andra stadigt placerad i samtiden med berörande och insiktsfulla låttexter, vilka uppmuntrar till solidaritet och eftertänksamhet.

”Orkan leder den nya proggvågen”, konstaterade genreveteranerna Nynningen efter en succéartad

turné tillsammans 2017, och ingen har något att invända mot detta erkännande. 2017 släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare, och 13e maj 2022 är det äntligen dags för

uppföljaren att möta världen.

Första banden är släppta! 


De två första banden vi presenterar för 2022 festival är Lilla Krogen Band och Det Blev Handgemäng. 


Lilla Krogen Band är musik att spela på din lokala pizzera.

Med medlemmar från Dalsjöfors och Borås. Ett skitigare Springsteen fast på Svenska.

Det Blev Handgemäng är ett gnisslande vagnshjulsfärd genom ödemarken, ekot av en bugalú efter att den sista gudsförgätna gästen blivit utslängd från baren, den långa promenaden mot casinot efter att du fått sparken. Det Blev Handgemäng på din gata, utanför ditt hus - och du gillade det!
Det Blev Handgemäng är inget bluesband, inget countryband och inget rootsband. De kan sin skit, men är inget band som konserverar musik och låser in den på museum. Istället spelar de amerikansk folkmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen.

Elin Engberg: sång, kontrabas
Christoffer Johansson: sång, gitarr
Bror Gunnar Jansson: sång, gitarr
Emanuel Svensson: trummor

Nästa festival


Arbetet för 2023:s dalfestival är i full gång. Nytt datum för nästa år, den 26 augusti! 

DALFESTIVALEN 2023


26 Augusti 2023 är det dags för nästa dalfestival! Biljetterna är släppta och kostar 430:-.