NYHETER OCH PRESS 


Bandsläpp - Les Big Byrd


Medlemmarna Jocke Åhlund ( Caesars, Smile, Teddybears), Frans Johansson (Fireside) och Nino Keller (Caesars, The Slaves) tillsammans växa sig till en helhet ännu större än delarna - precis som det ska vara med riktigt bra band.

Så när Les Big Byrd blandar sin egensinniga häxbrygd av psykedelisk rock, kraut, virvlande synthar och oemotståndliga pophookar lyckas de med konststycket att skapa något som andas frihet.

Bandsläpp - Makthaverskan


Makthaverskan slog ned som en bomb i indiesverige när de debuterade 2009. Det var länge sen något lät så oslipat och rått men samtidigt så självklart, okonstlat och ärligt. Det var bara ett gäng ungdomar, då endast 15-17 år gamla, som gjorde exakt den musiken de ville göra.

Sedan dess har de gått från klarhet till klarhet, och i och med deras andra album 2013 som släpptes över hela världen, har de även fått internationell uppmärksamhet. 

Bandsläpp - Troublemakers


En ära att kultförklarade Troublemakers spelar på Dalfestivalen 2024!

Vem har sagt att man inte kan förändra världen med musik? Med en aldrig sinande energi och kompromisslösa punkhjärtan har de i mer än 40 år spelat och hyllats av sin trogna publik.

Bandsläpp - Twin Pigs

Du vill ha stök, vansinnesmelodier, fullt utvecklad psykisk ohälsa och fullt ställ. Du vill känna dig överraskad och sugen på livet igen. Då är Twin Pigs exakt det som du letar efter och som har svaret på dina önskemål. Nya skivan GODSPEED LITTE SHIT-EATER skrevs för att hugga samhällsklimatet rätt i strupen. Allt är förfärligt men vi kan bara skratta och gråta åt det samtidigt.

Bandsläpp - Fou!


Bandsläpp! Fou! När Fou (Råttorna, Iguana Party) och Tomas Edelgård (Jävlaranamma, LongKalsong) hittade varann uppstod Fou! och Dalfestivalen hittade sitt husband. När de är installerade lägger lugnet sig; festivalen kan börja.


Bandsläpp - Toad Venom


Toad är ett gäng rökande paddor som vägrar att vara likadana som alla andra. Å ena sidan sinnesutvidgande, explosiv och ritualistisk rymdpop, å andra sidan ett vanligt rockband.

Den Göteborgsbaserade sextetten gör rock'n'roll vars attityd andas kaftaner och utsvängda jeans.

Bandsläpp - Gatans Lag


Det blir fest och en glödande uppgivenhet över mänsklighetens konformitet och marknadens hänsynslöshet. Punk från Borås med Dalsjöforsbördiga Jonas på sång!

Bandsläpp - Terra 


Vissa band händer direkt, tar eld och brinner ursinnigt ut till en hög aska. Terra är precis tvärtom. Spelning för spelning, låt för låt, har Sveriges bästa liveband byggt en publik vars hängivenhet ibland tar sig uttryck i ren hysteri. Som när de nyligen avslutade Way Out West genom att fylla Pustervik till bristningsgränsen i hemstaden Göteborg. Terra är ett rockband som folk bryr sig om på riktigt.


Nya albumet ”Livslinjen” via Welfare Sounds & Records, har producerats av indieikonen Jari Haapalainen (The Bear Quartet, Markus Krunegård, Frida Hyvönen m.fl.), Alexander Bergil (Ljung, Boy Destroy, Jävla EP:n) och Per Stålberg (Division of Laura Lee m.fl.) mellan Gamlestaden i Göteborg och Jaris studios i Aten och Berlin.

DALFESTIVALEN 2024


24 Augusti 2024 är det dags för nästa dalfestival! Biljettsläpp är 25 januari klockan 08.00.